min verkliga ålder

När man har ett sådant slappt jobb som jag har måste man underhålla sig. Jag gjorde testet www.hurgammalardu.se och fick min verkliga ålder: 18 år! Kanske överdrev jag mina sportiga aktiviteter en aning och inte är jag hundra på hur mycket fisk/kött/grönsaker jag äter i veckan - men jag är gärna i fysisk form som en tonåring, bara jag slipper vara en igen! Om du får ångest över att se din VERKLIGA ålder kan du läsa Expressens guide till hur du blir en fullfjädrad Stureplanstjej. http://expressen.se/index.jsp?a=270029


Absolut Röd

Min kompis Ylva fotar för City. Imorse såg jag hennes fina bild på boxaren och blev glad. Imorgon kommer my r-u-s-s-i-a-n till Sthlm och det är inte en dag för tidigt. Ska möta honom på Centralen och krama ihjäl honom. I Ryssland möter man alltid sina vänner/släktingar som kommer med nån form av transport. Gärna med blommor eller alkohol. Såg på nyheterna att ryssarna håller på att supa ihjäl sig. Jo tack. Svennarna ojar sig samtidigt som de pumpar in varumärket Absolut Vodka i Ryssland. Nyrika ryssar pimplar gratis Absolute Red med hallonsmak i promotiontält. Jag var på spelningen med Hundarna igår, på Kulturhusets tak. Drack inte vodka, men sedvanlig öl. Betalade mycket pengar för att se stela stockholmare stå i hörn och vicka lite på benen. Hur kul är det att spela för människor som inte vågar stå närmare än tio meter från scenen? Som står där bak och trycker i sina jävla frisyrer och vintagekläder och kämpar för att ingen ska se igenom skalet. Bajsnödiga stockholmare. Det är hursomhelst alltid inspirerande att se hundarna, det verkar vara så kul att göra musik tillsammans. Synd att man inte har några musikgener i kroppen. Nu vill jag äta sushi.

doggy style

Imorse läste jag en helsida om den tama aborren Albert i Aftonbladet. Hahaha. Såklart fanns det en kommentar från Skansen-Jonas om att detta är "mycket sällsynt". Ah, kvällsjournalistik! Igår såg jag den franska filmen En långvarig förlovning med Audrey Tatou ---- den var lite lång och krånglig, men ganska fin. Är nog lite trött på Audreys trutiga uppsyn, det räckte med hennes Amelie Poulain. Ikväll spelar Hundarna på Kulturhusets tak. Kanske ska man lämna hemmets trygga hörn och följa med sin flock?

Arja Saijonmaa

Varför är halva min blogg reklam för google? Svårt att uttrycka sig på nätet utan att ofrivilligt sponsra företag. Vi åttitalister är som uppstoppade korvar vad gäller information. Kändisporr genom ena örat och Karl Marx genom andra. Ja, jag säger som Arja: vem är du, vem är jag, levande charader. Dagens ungdomar borde lära sig meditationsteknik i skolan för att kunna koppla bort intrycksflödet. FÖR VEM SKA MAN TRO PÅ. Jag får svårare och svårare med mina ställningstaganden. På eftermiddagarna blir jag avlöst av en Securitasvakt. Han säger alltid att han hatar människor som inte har en bestämd åsikt, att dom smittar med sitt velande. Sedan ville han diskutera terrorism/islam/kristendom. För mig känns ingenting givet just nu -- gott/ont, bra/dåligt? Allting rubbades i Ryssland. Då känns det skönt att sofisterna på de gamla grekernas tid slog till med att "allt är relativt".


timur

timur

petrozavodsk våren 2005

petersburg

sleepers


house of love

house of love


bra frisör?

mycket film blir det när man jobbar på ett filminstitut. jag kan gott rekommendera Morvern Callar (Lynn Ramsey) och Ebba the movie (dokumentär om ebba grön) på dvd. jag är fortfarande insnöad på åttital sedan teveorgien i lördags. låg i sängen igår kväll och lyssnade på Depeche's 'the singles 81-85', mera ösregn där ute. jag har helt tappat gnistan, vädret gör mig melankolisk. har massa trassel i mig - saknar tre personer som inte är här. måste klippa mig, mitt hår funkar inte i denna fuktiga väderlek --- tips på bra frisörer? att gå till frisören är alltid ångestfyllt... och dyrt.

the drugs don't work

regn igen, ösregn. tittar på Goodbye Lenin och dagdrömmer om ryssland och tyskland. jag är så där tokrastlös som man är om sommaren, kan inte ta mig samman, allt känns oavklarat - kan inte läsa en bok utan att sväva iväg. i väntan på godot. ( nu spelar dom en fin låt med Air på webradion - 'how does it make you feel' ) tänker på allt som jag kastar mig in i. längtar efter den stabila hösten ( ja, jag är en höstmänniska ) med universitetstudier och varma filtar. inatt läste jag ur mina gamla dagböcker och ville nästan dö av pinsamhet -- hur tänkte jag? allt var en enda gröt av ångest över att inte passa in -- misslyckade kärlekshistorier, finnar, ständig oro över allt & inget. att man mådde så dåligt? tack och lov att det mesta gick över med puberteten. jag träffade en vän häromdagen som har förvandlats till någon annan, nedbruten, förstörd -- han har knarkat oavbrutet i fyra år och nu kan vi inte prata längre, han har inga ord -- inget minne? jag blir så jävla lessen, tänker på våra fina somrar i zinkensdamm och hans fantastiska intellekt, hans drömmar då. jävla droger! det verkar vara helt inne att droga igen -- ingen erkänner det men så sitter dom där & snortar kola genom femhundralappar i sina fina södermalmslägenheter. jag har bara dåliga erfarenheter av droger, jag har bara sett det destruktiva & dödande. lyssnade på Marit Bergmans sommarradioprogram där hon blandade tankar om kändisskap, Marc Jacobsväskor, självmord & droger. men hon fick ingenting sagt! jag förstod aldrig om hon var för eller emot droger -- hon vågade inte ta ställning. så hon pratade om Ebba von Sydow istället. ang. självmord sa hon att hon önskade att hon kunde säga till alla tjejer med ärr på handlederna som skriver till henne, att det går över. men att hon inte kan det. när jag läser dagboksanteckningarna från mina tonår inser jag att jag behövde nån som faktiskt kunde säga: det är skit nu, men det kommer att bli bättre! nån som Marit, ung och skärpt. jag hade en sådan person - min lärare Stina på högstadiet - utan henne hade jag aldrig fått det självförtroende jag har idag, hon tvingade mig att räta på ryggen och inse min kapacitet. så Marit -- visa pondus, ge tjejerna tryggheten att tro på att det kan bli bättre! och tipsa dom att man inte behöver käka p-piller vad än barnmorskorna säger! vi har hormoner så det räcker.

poliser :: transvistiter

Regntung! Låg kvar i sängen imorse och kände för att ligga där resten av dagen och läsa en bok. Men eftersom min arbetsmoral ännu icke har svikit mig sitter jag framför skärmen igen. Här umgås jag med byggjobbare och ett fikusträd.

Igår var jag på jazzfestivalen. Tvillingarnas spelning ute i gräset var härlig, de bjuder verkligen på sig själva och får alla att slappna av. Sedan satt vi på taket till mejans ateljéer, med filt, vin och ett gäng konstnärer med färgfläckar på byxorna. En tjusig polis kom uppklättrandes och undrade om vi skulle planka in på området (hans kollega skrek från gatan att vi skulle bli gripna om vi gjorde oss skyldiga till detta hemska brott), men tyckte nog att vi kunde få sitta och fortsätta ha det trevligt, tack så mycket. Hursomhelst så plankade vi förstås in och såg Lauryn Hill. Det var fint. Hade tur med gröna linjen när jag åkte hem, för en gångs skull. Nu är det jobbvecka som gäller, tills på fredag då jag ska på vernissage på Fotografins hus -- min f.d fotolärare ställer ut bilder på transvistiter.


101

dave2

all kärlek till SVT som sände åttitalsnatt i lördags!

all kärlek till Depeche Mode och den underbara dokumentären 101. jag låg invirad i en filt efter att ha sovit i tolv timmar - åt torra popcorn och bara njöt av denna åttitalsorgie som gav mig ståpäls. Dave Gahan, vilken snubbe. tänk att ha varit där, på deras Music for the masses-turné, innan Dave blev nerknarkad; när han var ren och skär och oförstörd i sina tajta vita jeans. åh.


it's hard to smile with a black tooth in your mouth

nu funkar telefonen. nu gäller det att få igång bredband och mp3 igen. varför kunde jag inte koppla in bredbandet själv? jag är så rädd att min dator ska pajja igen, med allt värdefullt innehåll. gud vad jag och S har bråkat om min dator. jag är rabiat.

 

häromnatten drömde jag att jag tappade tänder. de hängde och dinglade och mamma tvingades dra ut dom precis som när man hade mjölktänder. huu. tänk att det äntligen är fredag och tänk att det ska regna när man är ledig. jag skriver brev till norrland. har klippt ut massa roliga bilder jag hittat på nätet. hon är i ukraina i en husbil, saknar!


jävla 3-telefon

min telefon har dött. den tror att den är i italien och vill inte ha min pin-kod. nu känner jag mig handikappad och avskuren från världen. ringde 3:s kundcenter igår och stod i kö i en halvtimme utan att komma fram och tvingades dessutom lyssna på skrikig pausmusik och den smöriga rösten som gör reklam för 3:s tjänster. jävla 3. jag vill inte ha en video/kamera/mp3spelare, jag vill ha en telefon som funkar! jag hoppas att min bindningstid har gått ut så att jag kan dumpa både telefon och abbonnemang. och som om inte det är nog -- min underbara mp3spelare funkar inte heller. och så hittar jag inte dvd-programmet till min dator. har tekniken börjat motarbeta mig?? det är tur att det är sommar och man kan ligga och guppa i vattnet istället. S ringde på videosamtal igår, från norge -- i bilen på väg till nån festival. så konstigt att prata med nån på det sättet! gillar det inte. nej, jag är konservativ i det här fallet. men det var kul att se honom.

gone under sea

sömnlös i stockholm ---- på ryska kallas fenomenet zapoy; detta eviga supande som inte slutar förrän man vaknar upp och har influensa eller är alkoliserad. tiden flyter samman till en enda lång sommarnatt. man får finnar och blåmärken. kåt & redlös. i lördags firade vi J på sjöhästen och stod och smygsöp uppe bland buskarna. det var en fin kväll som slutade på kungsholmen, jag & anna sov i saras säng i morgonhettan. ångest att åka hem i högklackade skor och rödflammigt ansikte när andra är på väg till stranden. jag stupade i säng och sov hela dagen och på kvällen kollade jag på gamla inspelade avsnitt av Elbyl, Musikbyrån och serien This Life. Elbyl handlade om narkomaner i Kaliningrad som visade upp sina ärr och talade om sin hiv-smitta som det vore det naturligaste i världen; jag låg i soffan och grinade, för att det var sorgligt eller för att jag saknar Ryssland?

efter ett zapoy vill man gärna ha sin kæreste hos sig - fotmassage & glass. tills vidare går det bra med sin rumskompis - ryggmassage & nudlar.


nude & rude

Det smäller i världen. Jag är helt slut efter den här veckan. Ögonen faller när jag sitter ensam på jobbet och tar emot spridda samtal från folk som tror att de ringt till Synsam eller Tipstjänst, eller frågar hur man får tag på Ingmar Bergman. Försöker läsa Linda Skugges hångeldagbok som får mig att drömma om tider bortom terrordåd, paparazzijournalistik och läppglansfeber. Skickar kärlekssms. Tänker på bilder till utställning, satt uppe sent i natt och skrev bildtexter nästan i sömnen. Sen såg jag två roliga avsnitt av Seinfeld från säsong 2, The baby shower och The jacket. Det är ganska kul när Kramer tvingar Jerry att koppla in olaglig kabelteve, särskilt då det är en stereotyp ryss som ska utföra jobbet, men ryssen (i träningsoverall) käkar mest mat och skriker och det hela slutar med att han slår sönder teven. Det är också kul när Jerry köper den där jävla mockajackan med polkagrisfoder som blir förstörd när det snöar.

Det enda bra med kameramobiler är väl att man kan skicka nakenbilder till sin pojkvän på distans?

Musiken: The Go-Betweens, Electrolane, Tigas mix av Depeche Mode, Kill Bill Soundtrack, Pet Shop Boys...


betongdjungel

Det finns hopp för stockholms klubbliv trots allt. Jag har börjat känna mig desillusionerad sen mina besök på Riche och Berns då jag fick lust att packa väskan och dra tillbaka till ryssland. Hemska, hemska uppsminkade cellofanvärld. Nej, hit med betong och svettiga kroppar! I lördags var jag i Kafé 44:s underbara källarlokaler med sina klottriga väggar. Tung elektro, svett, rök, öl för tjugo spänn. Opretentiöst, mäktigt. Euforin ligger kvar, precis som mina blåmärken... Jag är rastlös och pirrig, kan inte hålla mig hemma när sommarkvällarna lockar där ute. Har varit på Debaser två kvällar i rad och druckit öl med min smala budget. Igår var jag ute med en ryss som jobbar på radiohuset, vi pratade om rysslands utveckling och förstås kontrasterna mellan våra länder. Han trivs inte i sverige trots att han numera är svensk medborgare. Samtidigt har han en hatkärlek till ryssland precis som så många andra. Man måste tillbaka, okända krafter drar i en. Jag kommer att åka tillbaka, snart.


hits