nej tack zonterapi

Försökte lyssna på Ulf Lundells sommarprogram men blev fysiskt illamående av all gubbrock. Har sovit i tretton timmar... gårdagens zonterapi tryckte verkligen på ömma punkter. Ont överallt. Letar jobb på webben. Kränger kläder på Tradera. Längtar någon annanstans.

efterrätt

image232

I dag fick jag ett mail från min amerikanska syrra Gabrielle. Sweet Sanna. When we women have no man in our life, it is a great time to focus on work/study, family, friends, exercise, and internal spiritual work if one does that. Sedan ett kedjebrev med titeln The Earth Fire Grid Ceremony: A Cosmic Opportunity. Mina halvsyrror är engäggstvillingar och ser ut som Phoebe och Ursula i tv-serien Friends. De tror på reinkarnation. De hade inte råd att komma på pappas begravning, men "upplevde den mentalt". Jag rökte gräs för första gången med dem (1997). När de besökte Stockholm för några somrar sen fick de ragg på Kvarnen, med killar som var tjugo år yngre än dem. Min pappa träffade deras mamma på Konstfack. De flyttade till New York, sedan Chicago. Nu bor tvillingarna i Kalifornien och sänder mig spirituella mail.

I går rensade jag min garderob: fyra kassar kläder till välgörenhet... Utökade den i dag med fynd på rean: en lila, silkig klänning från J. Lindeberg och en i bomull från Carin Wester. Jag trivs bra här hemma, när solen går ner blir himlen blodröd... jag tvättar underkläder med sidentvål i handfatet, dricker lyxkaffe och lyssnar på soundtracket till Death Proof.

vin, vin, vin

I dag är första dagen på resten av mitt liv. Det ska jag fira med att bli lådvinsalkoholist. Vitt eller rosé?


mmmm

image231

Jag drömmer ljuva drömmar om blonda vikingar. Solbrända vältränade kroppar. Salta tungor och nakenbad. Och framförallt - förälskelse! Fantomförälskelser som fortsätter verka efter jag vaknat...

emilia fyllde år

image226

image227

image228

image229

image230

sånt man pratar om

Har sovit hos Anna. Intensivsnack igår på Carmen och Kvarnen. Blev avbrutna av tre AT-läkare. En av dem somnade med slipsen på sned. Den andre hade problem med hur man uttrycker sig för en kvinnlig patient om man ska föra upp ett finger i hennes rumpa, han frågade om och om igen: hur skulle ni önska att jag uttryckte mig? Han hade precis tagit ett simborgarmärke, silvergrodan, och var stolt över att han äntligen vågat simma under vattnet. Den tredje tyckte att Anna såg ut som en Bondbrud.

hemma

image225

midsommarnatt

image223
Sara

image224
Anna och Emilia

Klockan är bara barnet. Min taxichaufför log åt min destination: "lyckliga gatan" kallade han den. Han har sin mc-klubb här! Imorgon är en bra dag säger han. Imorgon är en ledig dag då han kan komma hit och putsa på sin hoj. Han hade långt hår och en fin mustasch. Jag har druckit.... öl, rosévin och självklart - vodka. Berättar jag att jag bott i Ryssland vill alla att jag ska halsa vodka. Nu drack jag en kapsyl och blev jättefull bara därför. Jag är tjej och tunn, jag klarar inte mycket för tillfället. Hamnade plöstligt ensam i Skanstull. Så typiskt! Någons armar hade känts bra just i denna stund. Behöver inte sju sorters daggfrusna blommor just nu: behöver händer, hud, svett. Behöver dig! Dunka mig blå och gul eller vad som helst.

det onda

Nu ska jag pallra mig iväg till en massör!

onsdag

Jag mår bättre. Fick sällskap igår. Bakade äppelpaj och kollade på The Queen.

bitterfittan

Jag gick till en doktor idag. Betalade 140 spänn för att höra att jag behöver massage. Det fattar väl jag också! Och någon psykhjälp kunde jag inte få, det är ju semestertider (varpå jag muttrar något om att det är ju sommaren som får mig att må sämst). Hon hänvisar mig till "Socialpsykiatriska enheten" och frågar om det är medicinering jag är ute efter. Suck! Jag vill bara prata med någon! Inte proppa i mig psykofarmaka och bli ett kolli. Hon ställer frågor om varför jag mår dåligt, och jag berättar med grötig röst om all skit som har hänt och förklarar att nu är jag så ledsen att jag inte ens orkar åka till jobbet. Hur fånig känner mig sig inte! Efteråt kände jag mig så handfallen och missförstådd och nedstämd att jag börjar storböla inne på sjukhuset och nästan krockar med nån jävel på kryckor.

Jag tänker sova mig igenom hela midsommarhelgen! Har ändå inte blivit bjuden på någon fest. Drömmar om vackra klänningar, midsommardans, utomhussex och blommor under kudden slutade jag med för flera år sen.

biologiska vädret

Har sovit hela dagen... och läst. Känner mig sjuk.

söndagsbarn

Jag och Julia fikade på tehuset i Gamla Stan. Jag hade tagit mig dit med paraply och ett mot bröstet pockande vemod som hotade med gråt. Det lättades av att prata med Julia i den harmoniska miljön, milda marmelader mot ugnsvarmt bröd och grönt, mjukt te från Indien. Igår hade jag och Sofia bläddrat igenom mina gamla fotoalbum, bilder av mig som tonåring: de stirrade hotfullt på mig och jag vill inte påminnas om dem igen. Både jag och Julia har förändrats i våra utseenden sedan dess. Vi har tydligare drag och smidigare kroppar. Julia har alltid varit självständig och, för mig, stark. När jag träffar henne på tu man hand känner jag mig lugn och trygg, som i vetskapen att hon skulle ta emot mig om jag föll. Och som jag vill falla! Jag vill lämna min duktighet, min ansvarshet, min nuförtiden olidliga präktighet.

Vemodet återvände på resan hem. Rastlös pillade jag med min mp3-spelare och kände blickar som trängde från alla håll. Jag skymtade mitt honungsgula hår i fönstret, och ansiktet som plötsligt känns helt främmande; liksom svullet och otydligt. Hemma drog jag av mig alla kläder och kröp ner under täcket, läste klart en av böckerna på min lista. Jag somnade och vaknade i bättre sinnesstämning. Nu kokar riset på spisen...


böcker jag vill rekommendera

Boken om E av Ulla Isaksson.

Som vi älskade varandra av Anders Paulrud.

Vad ser du nu av Cilla Naumann.


helgen

Det har regnat sedan tidig morgon. Jag har legat och läst i flera timmar, i den där förfärligt mjuka sängen hos mamma, under det där förfärligt färgglada porträttet av pappa som min farbror Thure målade -87. Sniglar ringlade längs asfalten när jag nyss gick tillbaka hem till mig.

Det blev en hel flaska vitt vin i fredags. Jag pratar oavbrutet av vin. Tur att jag hade två aktiva lyssnare, som dessutom är bra på att konversera. Tur också att det var gångväg hem när klockan närmade sig tre.

I går umgicks jag med Sofia hela dagen. Kulturamas fotoutställning på CFF (inte imponerad), lunch på Copacabana, middag på mammas altan. Mamma i tårar när hon och jag avslutar dagen med tekanna och bröd med ost och tomatmarmelad.

kollektivtrafiken

Äldre kvinna 1. Svartfärgat, närmast snaggat hår. Klarröda naglar långa som klor! Hon strök bort svetten från pannan med en servett. De groteska klorna lämnade märken i hennes hud.

Äldre kvinna 2. Hemmavirkad tvådelad "dräkt". De extremt korta skjortsen såg ut som en blöja. Hennes enorma byst bars upp av en slags koftanordning. Stora svarta solglasögon.

Autistisk kille i yngre tonåren. Fixerad vid sitt hår. Klappade sig frenetiskt över huvudet och i nacken som om han ville platta ner lockarna. Armen viftade i vad som kan liknas en hitler-hälsning.konsumera bort sin ångest

image222

Är det något jag älskar så är det Twilfit. De har alltid rea på märkesunderkläder. Nu var det halva priset på deras egen kollektion: enkla basplagg i skönaste kvalitet. Det brukar vara lugnt och folktomt i provrummen. Röda sammetsdraperier och bra belysning, ingen stress. Jag kom hem med rosa silkigt linne, mörkblå kjol/tubklänning, ljusblå tröja med knappar + underkläder.

Nu mår jag lite bättre.
Men jag behöver vin.

F***

På tunnelbanan satt en kvinna från socialförvaltningen som högljutt diskuterade ett fall på mobiltelefon: en handikappad pojke vars filer mystiskt hade "försvunnit". Hela vagnen fick ta del av denna pojkes öde, om fosterföräldrar, misskötsel osv. Det första jag lärde mig när jag jobbade inom hemtjänsten var att inte prata om sina patienter med vänner på t ex tunnelbanan... någon i vagnen skulle kunna vara en släkting eller på något sätt involverad.

Jag blir förstås förbannad på allt i samband med mens. Tonåringar är mitt senaste hatobjekt. Tuttar och rumpor in my face överallt. Skräniga tjejer i tovigt hår som pratar som om de vore fem. Killar som beter sig som svin.

Jag vill bo på ett gods i Skottland och spendera mina regniga eftermiddagar med att dricka te. Jag vill ha moln och gröna kullar. En pint på närmaste pub. Kanske en rävjakt?

ge mig sömn

Jag sover skitdåligt. Stressdrömmar om svartsjuka, opackade väskor, samtal som ska ringas. Konspirationsteorier om väckarklockan. Vaknar två ggr per natt, först vid tre och sedan halv sex. I natt var det dessutom någon som stod och skrek för full hals på gatan och bankade på dörren. Alla måste ha hört honom, men ingen vågade gå ner och kolla läget. Kanske var han bara utelåst? Det lät som han fått sitt hjärta krossat...

lyfta himmel

Mormor på akuten igen! Vacker och bräcklig som en orkidé låg hon på en brits.

Jag begav mig till Ki-jympa på Friskis som visade sig vara en slags blanding av tai chi, chi gong, hulahula, magdans och rörelser som kändes allmänt fåniga att göra i grupp. Vi lyfter himlen och tar ner den igen. Jag låg bredvid en ung kille när vi skulle rulla runt på golvet, han blev generad varje gång vi tog motsatta riktningar och våra ansikten möttes. Gruppledaren var av obehaglig karaktär: "mysfarbror" med vad jag förmodar udda sexualitet.

Allt kändes ok så länge jag var i djupandning och blundade.
Nu ska jag ta ett varmt bad med kamomillsalt som gör vattnet klargrönt.

hemmafru

I går var det precis ett år sedan pappa kastade en soppåse, lämnade huset och åkte till Huddinge sjukhus för operation. Han kom aldrig tillbaka. Mamma är fixerad vid den där soppåsen. Och hon skickar sms när hon är ledsen.

På personalfesten satt jag bredvid en kvinna som jag aldrig träffat förut, som utbrast: Ja, men det var ju din pappa som dog i höstas! Ungefär som att jag hade vunnit ett pris. Kände ett uns av medlidande med henne (för hennes klumpighet) och gav detaljerade beskrivningar av sjukdomsförloppet till kaffet.

Var hemma hela dagen och tvättade och lagade mat och mixade banan/mango-smoothies, läste bok och var allmänt tillfreds. Tittade också på filmen Christiane F för kanske tredje gången, och grät en skvätt.

I dag ska jag träna igen, denna gång Ki-jympa. Vill bara träna skön jympa, som sträcker ut mina stackars muskler...

bananas

Personalfest! Mat, alkohol och Ibiza-stämning! Dr Alban, Haddaway, The Snap... Gifta män som stirrar in i urringningar (tyvärr inte i min).

god bless

Lyssnar på musiken till Miami Vice (ex. Crockett's Theme och In The Air Tonight) för att lugna en huvudvärk som verkar ligga liksom ovanpå huvudet, typisk för närstående mens och åskväder. Snart är det personalfest någonstans vid Fjällgatan. Jag kan nästan höra regnet smattra mot altanen när vi sitter och äter förrätt.

varde mörker

Vaknade klockan halv sex i morse och lägenheten genomstrålades av solljus, jag fick klaustrofobi och kunde inte somna om... jag vill ha det mörkt när jag sover, men min lägenhet gör det omöjligt med sin öppna planlösning och sina stora fönster (som annars förstås är fint).

Jag har haft en effektiv arbetsdag och ska snart bege mig till ett träningspass för första gången på minst en månad.

tatuerad torso

I dag såg jag en tjej på DinSko som hade ett gigantiskt köttigt brännsår på ryggen, men sen insåg jag till min förfäran att det var en hennatatuering.

haha

Det här är så sjukt kul!

"Trots att han färdades i 80 kilometer i timmen var det enda som hände Ben att han spillde ut sin dricka."

natt

Det är märkligt att träffa den som delar ut ens morgontidnining. Han har några slags träningsbyxor i spandex. Jag vinglar och vinkar hej. Läser att speedwayföraren Kenny Olsson har dött. Tänker på hans närmaste och svär i mitt inre åt killen som åt kebab på tåget hem...och åt studenterna som betedde sig som skit....tur att jag har en mur runt hela mig dit ingen verkar kunna ta sig in.

godnattsaga

image221

Blev så nedstämd efter dokumentären om Jonestown igår att jag dämpade ångesten med 9 1/2 vecka. Kim Basinger är världens snyggaste! Jag köpte filmen i Ryssland så jag kan se den dubbad om jag vill. Favoritsexscenen är förstås när de har varit på restaurang, Basinger klädd som man i kostym och lösmustasch, och blir jagade av ett gäng homofober som Basinger sticker i stjärten med en kniv, varpå hon och Rourke går loss i en sunkig källartrappa med vatten som rinner över dem. Hett, hett, hett!

somrigt

Premenstruell låg jag flera timmar i solen och läste skräplitteratur och drack termoskaffe. Saknar min cykel... fick brännblåsor under fötterna av att promenera till Söderbysjön. Där spenderade jag nästan hela förra sommaren, med undantag för sjukhusbesök. På kvällen var jag på sillmiddag med mamma och Marika, drack någon slags glögg-grogg och somnade på soffan efter timmarna i solen.


tisdag

image218

image219

image220

strange phenomenon

Kärringen skickades iväg i polisbil och sakerna försvann någon gång i natt. Men spåren på gatan finns kvar: jag tror hon samlade på de där plastgrejerna som håller ihop brödpåsen....

släppa taget

Var hos Sasja igår, stod i hans hiss med pastasallad upp till elfte våningen, hjälpte honom att rätta skrivningar och lovade att vattna hans blommor under tiden han är i Ryssland. "Jag känner ingenting", sa han. Bra, vänta med att känna. Känn inte efter, inte än. Sitt inte ensam med din sorg på båten till Helsingfors, inte heller på bussen till Petersburg och nattåget till Petrozavodsk. Vänta tills du är hemma hos din familj.

Jag satte mig i gräset utanför Stadsbiblioteket och försökte läsa rysk kulturhistoria inför en hemtenta. Det gick inte att greppa en enda tanke. Det enda som flög genom mitt huvud var att även duvorna glänser i solen...

sorg

Mitt ex:s far har gått bort. Min ryska svärfar. Varför händer detta?

Och varför nu?

???

image217

I tre dagar har det suttit en tant utanför min port med alla sina tillhörigheter utspridda på gatan.lördag

image211

image212

image213

image215

image214

image216

molnen lättar upp

Det känns lite bättre nu. Träffade upp Anna igår och abstinensen stillades en aning. Vi fikade och promenerade och pratade om ditt och datt (viktiga saker som jag inte kan skriva om här). I morse kom Sofia förbi lagom till frukost och fick presenter (polaroidfotobok och vykort). Nu är jag tillbaka på jobbet och det kliar redan i huden.

hits