var är iprenmannen när man behöver honom?

Jag har haft migrän sedan torsdags kväll. Det här är något som jag gått igenom som barn, men växt ifrån. Och nu ligger jag här igen, med en blöt, kall handduk på pannan och önskar att någon killade mig på ryggen, som mamma gjorde, då. Torsdagskvällen blev ganska misslyckad för oss alla, drack lite vin hemma hos Julia och Emma, tog bussen mot Stureplan (redan där gick det fel) och efter många om och men stod vi i kön till Mejanfesten och gav upp. Istället hamnade vi på Spymplan, Julia doppade sin kjol i den lilla poolen och Ebba von Sydow satt bredvid oss med sin kille. Sahara Hotnights spelade skivor och log falskt mot sin publik. Huvudvärken började komma och jag åkte hem redan vid ett. Var ledig igår för att skriva, men låg i fosterställning hela dagen (lyckades dock göra det viktigaste: lokalisera dokument, sortera, städa upp i röran). Tog en Citodon som inte verkade. FUCK. På kvällen, efter nio någon gång, gick jag ut för att hitta något ätbart men allt var stängt och jag kände mig lite ensam i förorten, men vackert var det, väldigt vackert. Nu ska jag ta min dator, peka finger åt huvudvärken och sätta mig på Skogskyrkogårdens café och skriva den där boken. Kanske någon vänlig själ kan ge mig en Ipren.

stränderJag fick ett mail från David med bilder från Point Reyes där vi ska bo första helgen, efter jag landat i LA. Som ni ser ligger min dator redan i gästrummet och väntar på mig... Och utsikten! (Kuriosa: grannen är en kvinna vars far var production designer för Fellini och Antonionis filmer.)

kinky nunna

Det är lite roligt att någon i London har googlat på kinky nun och hamnat på min blogg.

voff

Istället för att ligga hemma och deppa över kärlek på distans ska jag på Mejans vårfest ikväll. Annas bidrag till utställningen är en sång till hennes hund Fendi. Det påminner mig om kvällen på Musslan - efter ha läst The Game lägger jag ihop 1 + 1 och förstår att killen som bad henne att döpa grannens två hundar läst samma bok.

dinner at 19:00snart: tidelag

Bara en månad till av förträngda känslor och galenskap. Jag hoppas att vi inte dör på vägen. Vi jobbar i skift och är aldrig lediga samtidigt. Jag längtar! Jag vill ha en hel vecka i sängen, hoprullade lakan, nakenbad! Aaaaa. Tills dess får jag gå loss på lyktstolpar eller varför inte ägna mig åt detta...?

Helst av allt skulle jag vilja ägna mig åt detta.

quaaludes and milkAlla som inte redan gör det måste läsa Salvadas
blogg.

lilacs bloom

Efter italiensk middag igår promenerade jag och Fredrik i kvällssolen från Gullis ner mot Sandsborg. Jag hade lyckats hitta en datorväska för inga pengar alls, med turkosblått foder. Vi kom också fram till att lila är min färg efter ha köpt en sminkväska från Ordning & Reda (metallic!). Vi skildes åt, jag knipsade av en syrénkvist för att ta med den hem men svängde istället upp mot Skogskyrkogården och la den på pappas grav. Där har jag förmodligen inte varit sedan i vintras. Mamma har kanske varit där en gång. Det var därför vi ville ha just en askgrav, som är personlig men som inte kräver kontinuerliga besök. Ingen av oss känner någon slags kärlek till den där graven. Den finns där, that's it, den är inte han. Nu delar han ett schackbräde av gravar med andra sammetspåsar. Och han fick högra hörnet.

sony my love
Bilder från mitt jobb, Skogskyrkogården, A:s säng och snygga mustasch.

kafka i sängen

Känner mig så tung i kroppen, som en sjöko. (Det stavas menstruation.) Ringde nyss David på Skype utan att vara nervös, mitt vokabulär begränsades dock till "That's great", "Yeah" eller "Sounds nice". Efter jobbet gick jag vägen från Södra station upp till Götgatsbacken, genom parken där de hemlösa ligger i gräset och sover. Köpte Murakamis Kafka på stranden. På Konsum träffade jag Sofia som åker till Grekland i natt. Jag visade henne bilderna i min digitalkamera och haltade hemåt i ondskefulla ballerinaskor. Är rastlös och känner behov av att styra upp, men är för trött. Skulle vilja spegelvända lägenheten, byta plats på allt. Få det att sluta lukta illa från golvbrunnen i badrummet.

rör inte min kompis

Och jag var på Berns med mina vänner, mina tjejvänner, och jag har saknat den gemenskapen länge, förtroligheterna. Killar kan vara så raka och kantiga ibland, man nästan skär sig på dem och tvingas ta flykten till sina tjejer som ger konstgjord andning. Med tjejer delar man allt. Särskilt om man bott tillsammans i tonåren och gått igenom alla "första gången". Man vet allt om menscykler, rädslor, drömmar, favoritparfymer. Jag kom hem till Julia efter en heldag ute på Biskops Arnö - författaruppläsningar, korv och vitt vin i plastmugg. Vädret växlade och jag hade för lite kläder, var som ett asplöv hos henne, drack misosoppa och rullade in mig i en neongrön filt. Vi gick in i hennes rum och pratade, bara hon och jag och jag kände lite som killarna i en av slutscenerna i Supersugen: att jag älskar min kompis och vill att alla ska veta det. Men sedan blev det schlager, popcorn och rosé och på Berns var volymen för hög och jag fick inte chansen att säga allt det där. Hon hann före och min röst var för tunn för att svara och sedan åkte jag hem till A.

filippa

Hon kom och satte sig bredvid mig på buss 96 från Stureplan 03:16 eftersom det inte gick att få en taxi. Jag som aldrig åker buss, sa hon, rejält hög på någonting, förmodligen kokain. Glittriga strassörhängen som skulle kunnat vara diamanter. Hon smekte min handled. Vi hade varit på Berns, båda två. Jag vet inte om hon också såg killen som kräktes över den röda sammetssoffan. Jag heter Filippa, sa hon. Hon var helt väck och jag blev lite kär i henne den natten.

on a bed of roses


Har känt mig lätt i sinnet, gladare än igår. Log åt människor som trängdes på ICA. Köpte ett par högklackade, rosa träskor på Judith's som uppmanar till tjeckiskt
tonårshångel över en motorhuv. Nu fattas bara en blommig klänning, solbränna och vita bomullstrosor. Och - jag har köpt resan till Los Angeles! Åker 2 juli.

(Här kan ni se precis hur snyggt ungdomshuset i Högdalen är.)

nancie, lasse, twins


Jag ville inte åka hem, men heller inte träffa någon. Så jag tog bussen hem till mamma som var bortbjuden på middag. Bredvid mig satt en tjock tant med en igelkottsryggsäck i famnen, framför mig en gubbstrutt som kissat på sig. Hos mamma åt jag upp saker i hennes kylskåp. Började mitt långa projekt att hitta negativen från
Tennessee-resan, som David vill ha. Det gjorde jag inte, däremot en hel del annat, som här: Nancie, pappa, tvillingarna (som jag reser till S.F för att träffa). Negativet är i mellanformat, prickigt av damm. Älskar hur hennes fot liksom höjer sig mot pappas, ett litet men ändå så tydligt ömhetsbevis.

less

Så ledsen idag, satans PMS-helvete. Jag har -10 kr på kontot och kommer äta frysta köttbullar och spaghetti från Coop till middag. Inget skedsovande, ingenting. Har jobbat som en galen hela dagen med att reparera och skapa goda mailrelationer till kunder. Tycker oändligt synd om mig själv. Jag är i alla fall inte på smällen i Rumänien -87.

4 månader, 3 veckor, 2 dagar


Jag håller på att sjunka ihop av PMS. Skulle vilja göra som E, lägga mig på toalettgolvet och somna. Stannade uppe sent i natt och tittade på angstfilmen 4 månader, 3 veckor & 2 dagar och förstod aldrig riktigt när "mardrömsscenariot" skulle inträda, fostret ploppade ju fram utan blodspillning och tjejen gick ner i restaurangen för att äta middag. Ok, mannen som utförde aborten var slemmig, av typisk öststatskaraktär, men jag väntade mig att alla skulle åka i fängelse eller att någon, förutom fostret, dog. Hur som var filmen obehaglig och döda foster gives me the creeps, sedan jag såg
Riket 1995.

re_birth

De har rivit ner väggen nu, på jobbet. När jag kom tillbaka från Luleå täcktes hålet av ett plastskynke med en springa i mitten som vi tvingades krypa igenom. Jag och E skämtade om att det var som att bli pånyttfödd, komma över på andra sidan. In och ut ur hålet, hela dagen. Nu är det fri passage här, däremot har byggjobbarna varit så klantiga att de byggt en "inbrottssäker" vägg på fel ställe. De är här på morgonen, sticker in ett huvud och blinkar åt en. Blinkar. Anna har börjat jobba med oss, igår sov hon hos mig, vi blev fulla på Kahlua och spelade Backgammon.

utopia

image475
Plötsligt dök det upp ett mail från my first
love (och Curtis-lookalike). En vindpust tillbaka i det förflutna och jag blev verkligen glad att höra ifrån honom igen. Dessutom släpper han snart en tidskrift som heter Utopia. Önskar att jag kunde vara i Berlin, vara med på releasefesten och träffa hans familj.

in a flash

I går fick jag en heldag med A. Efter 75 minuter hathayoga med indisk instruktör ("you have to hold on to your rumpa") spenderade jag dagen och natten i killkollektivet, åt pizza, tittade på fotboll med ett öga, laddade över musik, allt var bra. Till och med mycket bra. Vi såg också filmen The Bucket List med Morgan Freeman och Jack Nicholson som cancerpatienter. Den utspelar sig till stor del på sjukhuset där de delar samma rum och aj, flashback för mig. Dit vill jag inte gå, det är minerat område. Men jag tyckte mycket om filmen och lät den bara vara film och inte ett soundtrack till mitt eget liv, även om A:s armar runt mig meant the world just då.

urmodern

Jag tror att jag har hittat min kvinna! Jag var på privatkliniken i morse och hade turen att få en kvinnlig, underbar läkare som bara råkade arbeta extra som samtalsterapeut med inriktning på posttraumatisk stress. Hon är den första som fått mig att slappna av, som tilltalat mig vid namn och liksom tröstat bara med sin blick. Hon kunde läsa av mig efter ett kort samtal, förstod mina problem och bagatelliserade dem inte. Du måste haft det jättejobbigt, säger hon och stryker mig medhårs. I övrigt är jag frisk som en nötkärna, alla värden är tipp-topp. Det viktiga är att hon tar problemen (nacke/mage) på allvar, att hon förstår hur underliggande de är och att man faktiskt kan bli ordentligt sjuk om man inte gör något åt dem. Jag skulle vilja gå och prata hos henne regelbundet, men smakar det så kostar det dessvärre.

afasi

image474

Jag har tappat förmågan att tala om väder och vind. Orden kommer ut, men de är kalla, opersonliga, ingen människa vill hålla uppe en sådan konversation när jag är så osammarbetsvillig. Över luncher gör jag tappra försök, men orden faller platt till golvet och min samtalspartner skruvar obekvämt på sig. Jag kan prata om livet. Eller jag kan vara tyst. Och det är väl ändå något norrlänningar är bra på - tystnad. När det var dags att återvända hem var jag lättad. Vi åkte olika flyg och jag tvingades döda några timmar på Luleå flygplats. Tog flykten till ett avskilt bord där jag kunde koppla upp min dator och satt sedan som besatt, småfull på ett glas vin, och skrev på boken.

Ikväll såg jag filmen Dumpad med Fredrik. Den var inte lika bra som Supersugen, men hade sin charm och lättade definitivt upp min regniga sinnesstämning. Åkte hem till mig och spelade Backgammon, jag förlorade två gånger. A jobbar på tider som gör att vi förmodligen inte ses förrän i augusti, Fredrik får ta mina tårar.

hokus pokus

Jag läser The Game av Neil Strauss, några år efter alla andra. Rolig läsning är det, med ungefär samma fascination som när jag läser betas blogg och får den bitterljuva inblicken i hur killar tänker/inte tänker. Särskilt intresserad är jag av den hypnosteknik som RGE:arna använder exempelvis i sexuella sammanhang och som med hjälp av ord och beröring leder en kvinna till en mäktig orgasm som "forsar likt Niagarafallen". Om det finns någon som upplevt detta, please let me know. Enligt Strauss är det trolleritrick och social manipulation som får en kvinna i säng och jag skrattar igenkännande åt "spelat ointresse", "neggning" osv.

auf wiedersehen

I natt drömde jag att A gjorde slut. Jag och Sofia åkte till Tokyo där vi träffade Robert Rauschenberg (som dog i måndags). 17:20 åker jag hem till Fjollträsk. Förkyld av den norrländska kylan. Luleå är ingen vacker stad, det måste sägas. Anskrämlig arkitektur och torra taxichaufförer som inte förstår ironi. Bara ljuset och utsikten över vattnet är vackert. Jag packade aldrig upp klänningen eller skorna, har istället traskat omkring i mina Adidas och löst sittande outfits, slarvigt hår och simmiga ögon. Nätverket på mässan blockerar 80% av de bloggar jag läser för att de innehåller "nudity" eller dylikt. Vi har hållt oss på vår kant, suttit i barer istället för att delta i festligheterna och "underhållningen". Nu vill jag hem och ligga sked. Ta promenader i det förhoppningsvis lite mildare vädret.

fjollorna

När vi skulle gå ut och äta middag igår insåg vi att alla kök stänger 22 i Luleå. Huttrande stod vi på Storgatan och svor, allt som fanns att erbjuda var Max och vi var de enda gästerna, vi - turisterna från Fjollträsk. Staden låg tyst. Snart ekade Centrum av femtio bibliotekariers rullväskor över kullerstenarna, det hela mycket surrealistiskt i den ljusa majnatten. Så vi gick till Elites hotellbar, kaffe & amaretto (efter säkert tre Ipren) och jag pratade lite för mycket, kände mig tömd när jag kröp ner mellan lakanen på Scandic. Tänkte på A en stund och allt avstånd mellan oss.  

please, don't disturb

image472

Det är något mycket speciellt med att bo på hotell. Man är avskalad på sina attribut, liksom frånkopplad sin naturliga miljö, anonymiserad. Därför lämpar sig hotellrum ypperligt bra för sex. Inte sällan befinner sig mina fantasier just i den här typen av rum, möjligen är lakanen gjorda av siden eller något annat Dallasaktigt, men i huvudsak ser det ut just så här  avskalat och lutherskt, kanske ett motell i en avlägsen väggren i det forna Östtyskland. Kanske avsäger jag mig verkligheten, gör en Simon Gärdenfors - "Sannas 120 dagar", leave all behind, knullar oskyddat, fruktar ej konsekvenser. På mässan sitter jag uttråkad och söker med ögonen bland människorna, möter blickar för att se vad som händer. Små sociala experiment. Tänker mycket på döden och cancer, drömmer om L, att vi bråkar och jag skriker att jag hatar honom. Sedan vaknar jag jätteledsen och vill säga förlåt, men då slår det mig förstås att det bara var en dröm och att verkligheten ändå är värre: han är död.

in the woods

Att resa med min chef är ett äventyr. När vi kom fram till hotellet strax efter 21 igår kväll visade det sig att vi inte var bokade förrän natten därpå. Jag började förstås gapskratta åt situationen, vi tog raskt en taxi till ett annat hotell, "Nordkalotten", som taget ur Twin Peaks, timmerstockar och uppstoppade djur; björn, varg, lokatt. Kylig luft, spår av snö. Låg på sängen och tittade ut över vattnet, klockan 23 var det fortfarande ljust. Läste Sputnik Sweetheart och blev upprymd över vissa explicita sexskildringar, ännu inga tendenser till ensamhetskänningar, bara frid och pirr. Nu är jag på biblioteksmässan, vi har byggt upp vår monter, vår jargong är mycket speciell - pratar om livet, kärleken, alkohol. Horisonten flyter samman med himlen och tallarna vajar i vinden.

au revoir

Nu åker jag snart. Håret stramt bakåtkammat i nacken (inte vackert) och spänningshuvudvärk (tension headache). Rullväska, handväska, dator. Ingen kamera. Inte ännu. Inga bildbevis! Att vara på väg-känslan (on the road-feeling) är mitt ledmotiv här i världen, den har ett visst vemod i sig, men är generellt positiv och framförallt kreativ. Jag är precis som min pappa - trivs bäst på en flygplats någonstans, sittandes på en bänk. (Om känslan går hop med "den universiella ensamheten" kan det bli lite angst.)

google translate

Det här är underbart. Jag bjuder på några smakprov från veckan:

Had glass with Fredrik in Centralbadet garden, plåstrade about our first gall, everything felt good. Clustering of svensexor / möhippor passed and we wondered if they had any kind of gathering, even a conference. Is there anything worse than möhippor? Why, why, why? Forcing out their friends in humiliating clothes, become full and giggle at anyone strippkilles butt? Jikez. Since I'm going to stop nagging about A doe will remain unwritten, let me just tabs in one: Åh, ahh, etc. ...!

I listen to Gentle Touch (In memory of Savannah), which was committed to Tellier. They are friends to A, and he insisted that they would sign their disc for me so now I sit here with subtle synthpop / depprock (a cocktail of Cure and Depeche) and thrive quite well in nostalgia. Do me as a teenager again, as if I had sugmärken across the neck and smygrökt behind the school... Even A makes me feel so. A friend who I have not met for a long time laughed a little at me the other day - the fact that I have the same fånleende as when I met A for six months late! My God. I have to stop nagging and writing in the book.

The beeps in the ears after the gig yesterday in Berns cellar. High humidity, vibrating bass, Telliers wet attracts klistrade themselves in the high forehead - he made a nervous but charming impression, a joke in French and everyone laughed, flack here and there, smoking a cigg, sunglasses went on and off. La Ritournelle was best, but I also loved Fingers of Steel and Roche. Stod against the wall with A, drank champagne and whisky after dinner at East (sashimi + plommonvin!), Hånglade (impossible not to do so to Telliers music) and talked to Sofia, which was praised for its jeans to a cleaners in unisextoaletten. Then FINALLY home to bed und so weiter ...

After work I went to the Factory in Nacka beach and saw Lachapelle exhibition. After hundreds of breast & sex & Pamela Anderson, I felt a little bad and then when I saw that you could buy David Lachapelle-suddigum and t-shirts, I felt a little more poorly. Did the bus to Slussen, walked down to Julia who sat on the pavement Kvarnens and she told me about his love life and gave me gifts from the trip: raggsockor from Peru, keychain from New York, and the best: a "kärlekspulver", a mixture of Bolivia's best witches, which is to be powder favorite loved his underwear in order that he / she will love a forever! Unfortunately, they dared not go through the U.S. customs with boxes full of what appears to be cocaine, so they filled them with candy instead.

redrum

Jag har laddat ner Skype och väntar på att min amerikanske vän ska infinna sig så att vi kan planera sommarens resa. Sånt här gör mig nervös. Prata in i skärmen på en dator. Dessutom med någon som jag aldrig träffat och som pratar amerikanska. Mardrömmen är om kameran skulle sätta igång - jag skulle inte längre vara trygg här mellan hemmets väggar, utan känna mig snärjd i sann Big Brother-anda. Till och med MSN gör mig stressad. Var tvungen att ringa Fredrik för att slappna av och det funkade för en stund. Kanske har jag också lite resfeber inför Luleåtrippen imorgon, tänk om jag får lappsjuka/The Shining-ångest på hotellet...? Den där känslan som jag och Karin pratade om för någon vecka sedan - den man fick på dagis när alla andra sov eller under mörka kollonätter. "Den universiella ensamheten". Har inte känt den på mycket, mycket länge. Inte ens när pappa dog. Jag har varit skonad. Just därför vore det typiskt om jag fick den uppe i Luleå, på ett Scandichotell, mellan manglade lakan.

fröken snöblod

image470

I morse kom nordanvinden och spred skräck bland de shortsklädda trafikanterna på Karlbergs pendeltågsstation. Jag, nyvaken efter dålig sömn och ett ömsint hej då, liksom flöt med vinden ut till Spånga och plötsligt stod E i en syrénbuske, klädd i kamouflage och Lennon-solisar, liksom spanandes och "låtsades" lukta på blommorna. Vilka överaskningsmoment jag möter i den annars så rutinerade vardagen. Ännu en vän ska börja jobba på min arbetsplats, one big happy family. Min Anna. Snart rivs väggen som delar av mitt rum med en helt ny dimension av lokalyta, jag väntar på att få se en slägga tränga sig fram mitt i en Tellier-låt. I övrigt: restaurangmiddag igår för tredje gången den veckan, vi satt som i en tågkupé, rent av obekväma röda sammetsäten och sedan amaretto på East, lättsamt samtal med två turistande spanjorer som jobbade med fashion i Barcelona, allt jag kunde komma på att säga var att min kompis en gång blev brutalt rånad i en tunnel och blev av med minnet och alla sina tenta-anteckningar. Somnade till Lady Snowblood och molande magvärk.

the solitary man in the twilight time

image469
Jag älskar kvällarna nu. Låter balkongdörrarna stå öppna och luften röra sig fritt genom min lägenhet. Jag älskar min nya dator, vinet och den japanska filmmusiken som A har fyllt min ipod med. Jag älskar Haruki Murakami. Sätter mig i kvällssolen på balkongen och läser Sputnik Sweetheart. Snart ska jag åka till A. På tisdag tar jag flyget upp till Luleå där det förmodligen är fem grader varmt och spår av snö. Planerar att röra mig i hotellets relaxavdelning, simma i poolen, bli berusad i ensamheten på rummet... Det är romantik för mig!

det ljuva livet

Åt glass med Fredrik i Centralbadets trädgård, plåstrade om vårens första skavsår, allt kändes bra. Klungor av svensexor/möhippor passerade och vi undrade om de hade någon slags sammankomst, rent av en konferens. Finns det något värre än möhippor? Varför, varför, varför? Tvinga ut sina vänner i förödmjukande kläder, bli fulla och fnittra åt någon strippkilles rumpa? Jikez. Eftersom jag ska sluta tjata om A förblir gårdagen oskriven, låt mig bara flika in ett: åh, ahh, mm...!

insane dans le main brain

Nu är det vetenskapligt bevisat. Jag har ju sagt det hela tiden: förälskelse är en neurologisk störning!

»Signalsubstanser och hormoner löper amok (kvinnor får en ökad nivå av testosteron) och förälskelsen kan liknas vid tvångssyndrom. Vi förälskar oss för att vi har behov av pånyttfödelse, vi behöver glömma den grå vardagen och under intensivt sex påverkas könshormonerna.«

ja, så var det

»Jag vill att publiken helt ska glömma mig, glömma bilden av mig, och bara tänka på den de ska ligga med när de kommer hem efter konserten.«

Säger
Tellier till Sonic.

autodidact

image468

En av låtarna på skivan nedan heter Pieter Van Den Hoogenband och är så jävla fin. Jag vill sätta mig i en bil (inget körkort ännu) och åka ner till Europa, fort som satan längs autobahn. Jag och ett ex gjorde den resan, via Roskilde till Amsterdam och Berlin. Bråkade om kartläsning etc. Jag blev förmodligen mer förälskad i Berlin än jag var i honom, han klagade på tyskarna, att han hatade Tyskland och språket, jag höjde ögonbrynen och sa prompt: jag stannar här och kommer aldrig mer tillbaka! Han var dessutom nykterist och åkte skateboard medan jag gick omkring i Schöneberg och köpte erotisk litteratur och planerade flyktvägar.

mild beröring

image467
Jag lyssnar på
Gentle Touch (In memory of Savannah) som var förband till Tellier. De är kompisar till A och han insisterade att de skulle signera sin skiva till mig så nu sitter jag här med finstämd synthpop/depprock (en cocktail av Cure och Depeche) och trivs ganska bra i nostalgin. Känner mig som teenager igen, som om jag hade sugmärken över hela halsen och smygrökt bakom skolan... Även A får mig att känna så. En kompis som jag inte träffat på länge skrattade lite åt mig häromdagen - åt att jag har samma fånleende som när jag träffade A för sex månader sen! Herregud. Jag måste sluta tjata och skriva på boken.

l'amour et la violence

image466

Det piper i öronen efter spelningen igår i Berns källare. Hög luftfuktighet, vibrerande bas, Telliers blöta lockar klistrade sig i den höga pannan - han gjorde ett nervöst men charmigt intryck, skämtade på franska och alla skrattade, flackade hit och dit, rökte en cigg, solglasögonen åkte på och av. La Ritournelle var bäst, men jag älskade också Fingers of Steel och Roche. Stod mot väggen med A, drack champagne och whisky efter middagen på East (sashimi + plommonvin!), hånglade (omöjligt att inte göra det till Telliers musik) och pratade med Sofia som fick beröm för sina jeans av en städare på unisextoaletten. Sedan ÄNTLIGEN hem till sängs und so weiter...

(Bilden är från den svenska filmen "Jag - en oskuld " från 1968)

<3

På omslaget till sjuttitalsfilmen Love Story står det "Love means never having to say you're sorry". Det irriterar mig varje gång jag ser det. Som att en kärleksrelation liksom underminerar de sociala/moraliska förhållningssätt man har mot alla andra människor här i världen.

Livet! Livet!

Efter jobbet åkte jag till Factory i Nacka strand och såg Lachapelle-utställningen. Efter hundratals bröst & kön & Pamela Anderson mådde jag lite illa och när jag sedan såg att man kunde köpa David Lachapelle-suddigum och t-shirtar mådde jag lite mer illa. Tog bussen till Slussen, promenerade ner till Julia som satt på Kvarnens uteservering och hon berättade om sitt kärleksliv och gav mig presenter från resan: raggsockor från Peru, nyckelring från New York och det bästa: ett "kärlekspulver", blandat av Bolivias bästa häxor, som man ska pudra sin kärestes underkläder med för att han/hon ska älska en för evigt! Tyvärr vågade de inte gå igenom den amerikanska tullen med askar fulla av vad som ser ut att vara kokain, så de fyllde dem med godis istället.

3eme 3exe

image464

Träden utanför fönstret står i full blom och bladen får mitt kontor att lysa grönt. Jag får samma pirrande känsla som när jag mötte våren i Berlin 2007. Det är mycket som pirrar nuförtiden. Jag har aldrig haft en sådan stark sexlust som nu, med A. Det är härligt, men också påfrestande att ständigt ha lust. Särskilt då man inte ses så ofta. Det hör visserligen ihop, att han inte är helt och hållet tillgänglig gör att jag vill ha honom än mer *analys*. I går tränade jag på gymmet för att få ut all otillfredsställd energi som lurade i kroppen, men jag kunde inte släppa till på samma sätt som killarna (som någon slags offentlig onani). I bastun försökte jag massera mig själv och det gick sådär. I morgon: Sebastien Tellier på Berns!

anaïs, anaïs

image463

När jag var tonåring läste jag
Anaïs Nin. Den ultimata bloggaren med dagböcker som följde alla hennes steg i livet 1931-34. Det var Anaïs som fick mig att inleda ett passionerat (men platoniskt) förhållande med en tjej i min klass och förmodligen anledningen till att jag målade vulvor istället för duvor på bildlektionerna i gymnasiet, hade rödmålade läppar och låtsasrökte cigaretter. Nu läser jag henne igen... och förundras över denna totalt okritiska och självcentrerade litteratur där ingen jante existerar, endast passionen - droger, sex, konst. Här talar vi zza zza zu.

farbror barbro

Jag glömde att berätta om besöket hos läkaren. Det gick bra. Han tryckte min hand jättehårt och sedan på min mage och jag låg på britsen, stirrade i taket och fnissade - vi pratade om tarmproblem och stela nackar, jag fick en receptbelagd fiberkur och numret till en sjukgymnast. That's it. 

lights in the dusk

image462

Nu har hon åkt och det är tomt i lägenheten, förutom all disk som har samlat sig på hög över helgen. Jag har trivts så bra med att ha henne här, nu saknar jag sällskapet och nästan önskar att jag inte bodde ensam. Kanske är jag redo igen att vara sambo? I går blandade vi Cuba libre, gjorde egna hamburgare, lyssnade på Tellier, mötte upp A på East. Vi har inte setts så mycket eftersom han jobbar dygnet runt och jag stod där, kåt och kär och frustrerad och tyckte att det kändes som vi var på första dejt. En hand på stjärten, en snabb kyss, sedan bye bye. Jag lägger huvudet mot Jorunn och suckar...

memory lane

Jorunn är här, min norska och enda tjejkompis under tiden i Ryssland. Vi har inte setts på tre år och nu tar vi igen förlorad tid... dricker, pratar, skrattar. I går var också Sofia med, som stannade en månad hos oss i Petrozavodsk våren 2005. Och Julia har kommit hem från sin tre månaders resa i Sydamerika! Vi var hemma hos henne i slottet, hon och Emma bruna som... pepparkakor. Sedan åkte vi till Vasastan på ateljéfest, träffade Pasha, Anna, Per. Det var länge sedan jag hade så roligt. Träffade V... det var surrealistiskt. Han dyker upp kanske en gång om året som gubben i lådan och bara: hej är det du. Tar några tangosteg och säger: du är vacker, du strålar, minns du strömavbrottet? Och jag saknar A.

ljuva drömmar, mulen morgon

image461
Jag har drömt om A hela morgonen, min flyktiga
ballong. Vaknade och sträckte händerna efter honom. Snart ska jag till läkaren och känner obehag. Och ryggen värker. På Valborg fick jag en massage av Gunnar, 22, som mjukade upp min stenhårda datanacke och alla spända, onda, satans knutar som har bosatt sig där. Det om något kan man kalla demoner. I går åt jag och Fredrik koreansk middag (åh!) och jag fick revansch på Backgammon på Biljardpalatset. Nu ska jag tvätta. Och jag suckar.

hits