2008

image362
A ringde från fjällen när jag fortfarande var i drömstadiet. Vad pratade vi om? Konstworkshop i Sydkorea. Förmodligen min förkylning. Kvällen. Den kommer inte bli smashing för min del, men det kommer 2008 bli. Smashing. Det sa jag visserligen nyårsafton 2005 och vi vet att 2006 var allt annat än smashing. Jag ska fira hemma hos Julia, precis som förra året, och jag ska klä mig svart och försöka skulptera mitt härjade ansikte med Touche Eclat. Bli full på nässpray och vitt vin. Gå hem innan jag förvandlas till en pumpa.

sexualbegleiter

På bloggen Quaaludes and milk hittar jag Nina de Vries, en holländsk kvinna som arbetar som "sexual assistent" till funktionshindrade människor i Berlin. Hon kallar sig inte prostituerad, men en massage (som leder till utlösning) kostar 80 euro per timme. Frågan är om sexdriften inte bara är ett mänskligt behov, utan också en rättighet, och för vem.

nu måste jag skriva om det här

Mamma sitter ensam på nyårsafton och jag vet att hon är jätteledsen. Varför förstår inte hennes vänner att det är nu hon verkligen behöver stöd? Varför kan de inte bjuda med henne, när hon alltid ställer upp till hundra procent? Hon, ensam, bjuder ju dem på fantastiska middagar. Hennes sexrumslägenhet kommer kännas ensammare än någonsin, som vanligt tejpar hon igen brevlådan så ingen ska kunna slänga in raketer. Hon och pappa firade alltid nyår. Nu vill hon inte ens att jag ska komma dit, hon vill inte att jag ska tycka synd om henne. Hon som tagit hand om mig varje gång jag gråtit i hennes famn över nån kille eller vän. Det här känns inte bra.

sweet as cherry

image361
När Fredrik och jag var på Clas Ohlson köpte jag en ljusslinga med lampor som ser ut som små bär. Jag kan inte höra ordet utan att tänka på Ylvas Harlekinroman där kvinnans bröstvårtor beskrevs som små hårda bär. Nu minns jag inte om det var körsbär eller rönnbär, eller rent av blåbär.

i huvudet på katrin schulman

Sängliggande läser jag Sven-Eric Liedmans bok I skuggan av framtiden - Modernitetens idéhistoria. Konstaterar att jag kan läsa den här sortens litteratur igen, att gröten i hjärnan börjar skingras så smått. Inledningskapitlet handlar om 1700-talets upplysningsprojekt, idéerna om hur det mänskliga förnuftet ska skapa en bättre värld. Kunskapen drar upp människan från "hjälplöshetens och fördomarnas barabari", jämlikhet ska råda, alla kommer att leva ett längre och friskare liv, tekniken gör livet lätt och behagligt, samhället fungerar friktionsfritt med hjälp av konflikthantering och ja, sunt förnuft...


Att det förstås är en orimlig och naiv utopi, hann jag tänka innan jag läste morgonens SvD. Nu börjar jag undra om inte 2000-talet är i akut behov av ett upplysningsprojekt. Katrin Schulman får vara min måltavla för en stund, även om jag inte är ett fan av pajkastning. Hon måste få credd för att hon ska delta i Jeopardy trots alla grodor som flyger ur hennes mun. Jag fattar inte varför man ska bli hyllad för att vara, som hon själv uttrycker det "en otrevlig, jävla bitch; kall, nonchalant och utan empati." Hon vill inte ha barn för att hon "fan går och lägger sig när de går upp". Hon avskyr män som utgår ifrån att man är dum i huvudet för att man är kvinna, samtidigt som hon anser att kvinnor inte är lika smarta som män. Hennes tankar "rinner ut ur sin kropp, in i bloggen, utan sil". Hon har blivit utsedd till "Årets kaxigaste" av tidningen Hennes.


Katrin är inte provocerande, hon bara skriker högst. Underskatta aldrig eftertänksamhet.


tom hanks

image359

Jag har precis sett filmen Big (1988) på TV. Den är ju skitbra. Jag gillar Tom Hanks, såg honom även igår i You've Got Mail. Big måste ju vara en av de bästa att-bli-vuxen-filmerna. Det är så kul när han ska förklara för sin flickvän att han egentligen är tretton: I'm a child, I'm not ready for all of this! Och hon blir förstås förbannad och skriker något om issues with intimacy. Tänk er själva.

leffe

I natt läste jag klart Mig äger ingen. Grät så det sved i ansiktet. Åsa, jag älskar boken!

allt är inte guld som glimmar

Förkylningen vill inte ge sig. Mitt hår har mörknat. Kroppen spritter som en silverfisk av irritation och rastlöshet, för hostan och för den stundande mensen som stundat väl länge nu (nej, jag är inte gravid). Fredrik och jag var i Farsta centrum för att jag skulle hitta ett plastfodral till min iPod, men det fanns inte någonstans och jag kokade av östrogen och all satans elektronik - plattskärmar, högtalare, bakmaskiner... iPoden fick en strumpa istället för plastfodral, end of story.

regnet

Sista gången var på sjukhemmet. Jag åkte dit ensam, det kändes bäst så. Mamma blev stirrig av min närvaro och sorgen mer påtaglig. Jag gick in på toaletten i foajén och stod där länge för att samla mig och torka kinderna med pappershanddukar. Huden blossade röd av vätan och sommarens UV-strålar. Tog hissen upp och desinficerade händerna vid entrén, det luktade starkt. Sedan välkomnades jag av dödens väntrum där kaffet kokade och kakorna låg på rad. Gick in till pappa som låg i sin säng med hörlurar i öronen. Ljudböcker var det enda som gav honom ro och sömn. Det spelade ingen roll vilken historia som berättades, rösten verkade lugnande och fick tiden att gå fortare. En snabb kram av den tunna kroppen. Sköterskan kom in för att hjälpa honom att gå på toaletten. Jag kände mig obekväm och gick ut i matsalen. Det låg åska i luften och mina tinningar värkte. På darriga ben kom han ut, min far, med droppställningen i höger hand, för att vi skulle umgås, för att jag skulle få dricka en kopp kaffe, för att vi skulle sitta tillsammans med tystnaden mellan oss. Det smäller till och himlen öppnar sig. Jag tar med honom ut på altanen för att titta på regnet. Han älskade åskväder... Så stod vi en stund i skydd av taket och kände den bitterljuva doften av sommarregn. Hösten var nära, kanske markerade ovädret att sommaren var slut. Vi satte oss i sofforna och läste dagens tidningar. Jag pratade med honom som om allt var som vanligt, som om vi egentligen satt hemma vid köksbordet en lördagsmorgon och lyssnade på P3 och åt nykokta ägg. Berättade att jag kanske skulle hjälpa till att administrera Filmgalan i vinter, men att jag var ganska less på Filmhuset. Långsamt skrev han i blocket: då ska du ha jävligt bra betalt! Vi talade om framtiden, som om den var verklig. Jag stannade inte länge. Läkaren kom för att suga ut slem ur tracken i pappas hals. Det ljudet klarade jag inte av. Det var ljudet av tumören, att den fanns kvar, att den inte hade gett upp. Ljudet som gjorde klart för mig att han nog aldrig skulle bli frisk igen.


ekorren

Man tog ut honom i rullstol för att han skulle få uppleva det fina sommarvädret. Jag drog ställningen med dropp över marken och var överdrivet noggrann med att slangarna inte skulle slitas ut eller på något sätt göra honom påmind om den onaturliga situation han, och vi, befann sig i. Mamma gick bredvid med sin Josef Frankblommiga tygväska som hon haft i alla år, som var en närmast kroppslig del av henne. Sköterskorna hade bytt rockar för att inte dra in pollen och smuts i salarna. Pappa var tyst. Sedan operationen två månader tidigare hade han inte yttrat en minsta stavelse, stämbanden var skadade och skulle aldrig fungera igen. Det var vår då hittills största sorg. Definitivt hans. Att förlora förmågan att tala var förödmjukande, ett avkall på identiteten, det var en själslig amputation. Spiralblocken täcktes av en för mig och mamma oläslig handstil, pappas tidigare så karaktäristiska och estetiska bokstäver var nu spretiga och klumpiga, som ett barns. Den här dagen var het, himlen klarblå, vacker. Gården lummig med buskar och träd, klätterväxter, rosor... Pappa i sjukhusets vita skjorta och med en gul filt över benen. Jag förbannade himlen att den inte grät som vi grät. Förbannade rosornas djupröda färg... Jag ville inte att denna vackra dag skulle påminna min far om vad han var på väg att lämna. I samma stund rasslade det i trädkronan och en ekorrunge hoppade fram på de yttersta grenarna. Vi tittade på den, kommenterade hur söt den var, kanske skrattade vi. Och jag tänkte, och hoppades, att mannen i rullstolen skulle registrera dessa fantastiska ting, ta dem till sig och sedan avsäga sig dem, på det sätt man konfronterar ett spöke.


exempel på dålig casting

Jonas Karlsson som Strindberg? Det ser ut som han ska på maskerad.

utopi, dystopi

image358

Jag gillar att A alltid ser möjlighet före begränsning. Den sortens optimism är som en vitaminjektion för omgivningen, den har samma positiva effekt som kroppens vita blodkroppar. Jag gillar att han ser på mig med samma entusiasm då jag på NK gråter för en åttatusenkronors-lackväska från Stella McCartney som när jag berättar om min far. Och jag gillar att han pratar snuskigt med mig i kaffekön på Sturekatten så att de ylleklädda tanterna hör.

Julfirandet är över och jag trivs i lugnet i min lägenhet. Laddar min nya iPod med musik och läser
Planetariet av Nathalie Sarraute. Var i helvetesrean idag och provade jeans med Karin på Whyred. Bytte för små (!) handskar som jag fick av mamma i julklapp. Fikade på Valand. Det ljuva lediga livet. Dricker receptfri hostmedicin.

jussi

Jag skalade potatis och på radion sjöng Jussi Björling O helga natt. Det påminde så mycket om när allas vår zigenardrottning Rosita sjöng samma toner i ljushallen i min högstadieskola. Publiken fick ståpäls och väggarna vibrerade. Nu fick jag hålla mig hårt i diskbänken för att inte börja grina, man vill ju inte förstöra the christmas spirit.

13 going on 30

image357

Jag känner att jag är där igen! PMS-angst och diverse irritationsmoment av att vara förkyld och i någon slags husarrest hos min mamma. Missförstå mig inte, hon är underbar och gör allting fint och mysigt, men det finns ju en gräns för hur mycket mys man klarar av. Jag regrederar till ett tonårsbeteende som består av att ligga på soffan och fälla kommentarer. Tycker synd om henne, nu när hon kämpar för att göra allting lika trevligt som det var förra året, trots att alla fortfarande var i chocktillstånd över pappas plötsliga död. För mig skär det på alla möjliga ställen, små fina hugg av att vara i det här huset för länge. Som juicepressen! Jag pressade blodapelsiner och citron igår kväll och det där ljudet av den elektriska juicepressen.... Varje helgmorgon vaknade jag av att pappa pressade apelsiner. Mamma ger sig fan på att klara allting själv, och jag beundrar henne för det. Idag ska jag ta mig ut ur huset för att sluta vara tonårsdotter, och sedan komma tillbaka och vara 26 snart 27 och hjälpa henne med vad det nu är som behöver göras.

britterna är tokiga

image356

Jag har tittat på skräp-tv för att döda lite förkylningstid. Dessvärre fastnade jag framför en brittisk bantningsserie. Vilket vidrigt program. Den lilla dvärgen till programledare kallar sina deltagare för fetton och ger dem njurar och hjärtan i inslagna paket. Besöker kyrkan där öppna kistor placerats, fulla av kebab- och pizzarester. DU KOMMER DÖ, fattar du inte det? Ditt alkoholiserade fetto. Ungefär så. Nu är jag skadad för livet.

en fjäril runt halsen

image355

Mitt italienska namn är Vera Montecigno. Skriver F. Mitt ryska brukar vanligen bli O-k-s-a-n-a. Jag minns en fest när Boris fyllde år och vi samlades i hans etta med spetsgardiner... Han kallade mig Oksana och sa att jag hade en fjäril runt halsen. Senare förstod jag att "fluga" har samma namn som fjäril i ryska språket. Babotchka. Det var på samma fest som jag råkade ut för en pisamhet på balkongen. Jag och en galet vacker ryska med långt rött hår och fräknar stod och rökte och försökte hitta ett sätt att kommunicera på, utifrån mina begränsade språkkunskaper. Jag trasslade in mig i syntaxen när jag ville fråga om jag kunde få fotografera henne, missuppfattningen var total och hon sträckte fram fingret med vigselringen och upprepade: u menja rebjonok! Jag har barn! Hon tog min förfrågan som förförelseteknik. Nu, tre år senare, sitter jag i en oversizad stickad tröja från åttiotalet (inte spandextights denna gång) och granen är klädd. För några dagar sen fick jag ett sms av mamma där det stod: Psykbryt. Tvättmaskinen har gått sönder. Jag minns en jul då ugnen gick sönder och mamma fick raseriutbrott och stack iväg. Det kommer inte hända i år, men jag känner av stressvibbarna. Sasja kom hit med en bukett liljor och vi fikade en stund. Trevligt. Imorgon åker han hem till Ryssland där det också saknas en pappa vid bordet.


i feberhettan

Nu, äntligen. Nu är det fredag och ledigheten börjar. För att fira detta är jag ordentligt förkyld. Så täppt i näsan att jag inte kan andas. Det var frustrerande att inte kunna delta i skämten och diskussionerna vid julbordet på Grand Hotell, jag hade hela tiden roliga kommentarer på gång som inte fick luft. Mina arbetskamrater fyllde istället mitt snapsglas till bredden. Tidigare, på kontoret, fick vi julklappar - till mig en stor tomtesäck med chokladaskar... De som brukar uppmärksamma mitt dagliga intag och skratta medlidande. Den här veckan har varit oerhört intensiv och bra på alla sätt. I natt drack jag varm saft hos A efter middag på Indigo (igen!). Nu är jag hos mamma, hon steker köttbullar och jag ska ta ett bad för att lugna mina nerver, sedan blir det Harry Potter-film och provsmak av skinkan.

lugn som en filbunke

En bi-effekt av min nyfunna lycka är att jag inte för några resonemang med mig själv. Jag kompromissar och sätter punkt efter varje mening i huvudet, och därför blir mitt skrivande lidande. Det blir kortfattat, ointressant, hårt. Men fantastiskt skönt i livet, detta att sätta punkt och låta saker bero. Inte stressa eller jaga upp sig för någonting.

sweet dynamite

image354

Jag går upp i brygga av glädje när jag hör
Claudja Barry's låt Love for the Sake of Love.

no more

image353

Julmarknaden i Gamla stan väcker blandade känslor. Jag och Sissi åt korv och köpte blåbärshonung, satsade pengar i chokladståndet. Nada julstämning. Det är en vecka kvar till julafton och för mig kunde det lika gärna vara april, är nollställd. Något som däremot fick mig i gungning var när jag stod utanför Stortorgskällaren (heter det så?) där pappa och jag brukade äta julbord tillsammans. Vi gjorde ofta saker på tu man hand. Pratade i oändlighet, om stort och smått. Och där på torget förstod jag förstås att vi aldrig mer kommer uppleva dessa stunder igen. No more julbord. No more stor stark på puben. No more pappa. Och det är ok. Jag går inte under. Jag svär en stund, eventuellt stoppar in en snus, men jag är ok. Jag pallar inga mer utbrott, eller att ständigt befinna mig i existensiell centrifug. Jag vill inte vara Jenny i L-word. Jag vill, som
Marla skrev någon gång i sin blogg, använda sorgen till att utforska livet och se allt som är fint med det. På det sättet är jag en fallfärdig frukt, det är dags nu. Dessvärre är jag i ett icke skrivande tillstånd. Jag har ingen respekt för vad jag gör, sätter jag upp post it-lappar med anteckningar flyger de ner och jag trampar på dem. Läste i DN imorse att man kan söka stipendium för en månads vistelse i Kiruna, kanske är det vad jag behöver. Det ligger inte helt nära Kalix... men det är Norrbotten.

tantsnusk vs. chick litKommer ni ihåg? Nya numret av Ottar är ute. Temat är Kulturkåt och jag är i storformat. Icke att förväxla med den yppiga brunetten som trängs om utrymmet. Ni kan läsa min text om Nan Goldin, men bilderna kan bara ses i pappersversionen, gå till Press Stop och köp.

fruit of the season

image351

Jag läser Åsa Lindeborgs pappabok och måste lägga ifrån mig den en stund. Stirra lite i väggen, på adventsljusstaken som säkert också är en produkt av tidigt åttiotal. Det tänker jag på, att föremål överlever sina ägare. Ingen rolig tanke. Därför förstår jag att mamma fyller lägenheten med nya saker, att hon markerar att det finns ett före och ett efter. Själv är jag i en övergångsfas, jag håller på att kläckas, en fallfärdig frukt... Mår väldigt bra av att i princip umgås uteslutande med killar. No fuss. Jag lär mig saker och fylls av energi, istället för att urvattnas. Jag iakttar dem och fascineras av det jag får se och höra. Vaggas i förtröstan och värmen från deras leenden. I kväll är jag för en gångs skull hemma, i ensamheten som är lika ljuv.

grinchen

I skyltfönstret till en exklusiv inredningsbutik på Birger Jarlsgatan såg jag en isbjörnsnalle som har inbyggda batterier och kan kräla runt på golvet. Jag och Fredrik observerade också att julskyltningen på NK är uppbyggd kring en bortskämd, blond flicka som heter Sanna!

borderline

Jag fick psykiska men av Nattportieren och Salò, försov mig två timmar imorse. En allergisk reaktion på pendeln och ögonen svämmade över. Nu är det tid för lunch och jag börjar återhämta mig. Dålig start på dagen, det kan jag lova.

bunny

image349

Jag skulle hämta något ur väskan och en tampong flög ut och landade på golvet i tunnelbanan. Folk blev generade så jag lät den rulla fram och tillbaka. Lyssnade på
Burial så inte mycket spelade någon roll. Igår kväll, efter ännu en gudomlig sushimiddag på East var hararna tillbaka på skolgården. De har inte synts till på några månader och nu var de runda, nästan feta. De är alltid tillsammans och har följt mig hem många av årets fasansfulla nätter. Det händer mycket nu och jag får inte tid att skriva. Helgen har varit topp på alla sätt. Jag var till och med lycklig på Riche, jag som brukar få nervsammanbrott av trängseln där. Dessvärre drack jag en tvivelaktig, rosa drink och på det rökte en tvivelaktig cigarett, så natten hos A tillbringades i fosterställning. Idag har tiden gått så fort att den lämnat fartränder, var med chefen på webbyrå efter massa meck på kontoret, sedan mötte jag Fredrik, fika och en runda på Åhléns. Nu ska jag ta itu med veckans filmhög: Nattportieren, Salò (Sodoms 120 dagar), Pretty Baby, Sista tangon i Paris, Nathalie, If these walls could talk (Chloë Sevigny som butch! Synd bara att Michelle Williams är hennes motspelare, hon är verkligen dålig).

knarken

Glänta 2-3.07 handlar om droger och skrivande. Birgitta Stenberg införde ordet knark i svenskarnas vokabulär: "Ordet knark hittade Paul (Andersson) och jag på att använda för att dölja att det var narkotika vi talade om. Året var 1950 och i första utgåvan av Rapport skriver jag knarken, inte knarket. Det var pressen som senare bytte genus på ordet när det nådde media."

en alldeles egen totoro

image343

Jag skulle gärna ha en "daimon" som i filmen Guldkompassen. Ett djur som inte bara är en ständig följeslagare/vän/rådgivare utan också din själ. Nicole Kidman spelar iskall ragata och har en ytterst mänsklig guldapa som daimon. Barnens daimoner ändrar skepnad tills de blir vuxna (de kan bli fågel/fisk/mittemellan). Kanske Totoro skulle passa mig...?

Recension

att raka eller inte raka

Fyllkärringen stod och vrålade till småtjejerna på torget: Jag älskar mina ludna ben! ÄLSKAR! Inte ett endaste fjun rakar jag bort, HÖR ni det?

från mataffären

1 st. neongrön diskborste
1 pkt ägg (frigående)
1 pkt Mamma Scans köttbullar
3 pkt orientaliska nudlar
1 st. gurka

intervallträningen är över

image342

Jag trivs förträffligt bra i typiska kill-lägenheter. Särskilt när de bor två stycken och har det lagom stökigt, tapetserar väggarna med vinylskivor och har syntar och annat jox kopplade till blinkande datorer. En alldeles speciell atmosfär. I går såg vi Guldkompassen på Sagabiografen, den var bättre än Narnia, sedan vin på
1900, middag på East, sängfösare på Wasahof. Frukost på Mellqvist.

Nedtecknat efter kvällen: på begravningar i Japan ställer man pinnarna uppåt i maten, aldrig annars.
Motsatsen till kärlek är inte hat, det är likgiltighet.
Hitta lägenhet på Kungsholmen.
Börja fondspara (inte pensionsspara).

3 poäng till godo

Jag fick godkänt på min tenta i rysk litteraturhistoria. Tack-och-lov. Nu ska jag läsa Åsa Linderborg och lyssna på Those Dancing Days (Linnea Jönsson har en sexig röst!).

svåra beslut

Jag önskar mig en Ipod Nano i julklapp och ska välja mellan 4 och 8 GB, samt GRÅ eller BLÅ. Vad tycker ni?

stress som accessoar

"Det har blivit status att prata om att du lider av en släng huvudvärk eller ont i magen och lagom stress. Det visar vilket spännande, späckat och hektiskt liv du lever", säger Ebba von Sydow i dagens Metro och fortsätter: "Matkrångel är vanligt hos många unga kvinnor. Mjölkmage får många att sitta och peta i maten. Det är inte så hippt att vara en avfallskvarn som äter det mesta."

Det här är det fånigaste jag läst på mycket länge.

performance art

I går var jag på Moderna museet för att se fyra av Gunvor Nelsons konstfilmer. Biografen var närmast full och längst bak råkade det sitta en äldre herre med Tourettes, eller någon form av nervsjukdom: han utstötte olika läten som fick salongen att vibrera. Alla satt knäpptysta och jag fick ett sånt där skrattanfall som bubblar upp från magen och tvingades kväva det med min halsduk. Hade jag tittat på Anna som satt bredvid skulle jag spruckit och alla fått skämmas. Situationen var så bisarr: filmerna var pretentiösa och tilltalade mig inte alls och med gubbstönen bakom mig fick alltihop en komisk effekt.

intervallträning

image341

Så här funkar det: sorgebearbetningen går i intervaller och sammanfaller för tillfället med min menscykel. Jag är Dostojevskijs källarmänniska, eller den skadade huvudpersonen i Nästa som rör mig av Bodil Malmsten. Jag smyger omkring på NK och fingrar på dyra väskor i äkta läder. Jag gråter olidligt mycket och får näckspärr och måste använda stödkrage. Och jag står inte ut med mörkret. Jag tittar på Sex & The City och känner mig ful. Kläderna passar inte, allting sitter skevt eller obekvämt. Suddig i konturerna. Jag ser vita prickar i synfältet. Försöker bota allt detta med att tvätta håret med rosa schampo som heter Love. Dagligt självsex och ibland god mat. Umgås mycket med mamma som låter mig vara precis som jag är. En sjöko. Sätter upp ljusslingor och tänder värmeljus. Bläddrar frenetiskt i gamla papper och fotoalbum och gråter en skvätt till. Lyssnar på techno tills hjärtat blöder och gnuggar tandköttet med lakritssnus. Nästa vecka är det förhoppningsvis över.

fortplantningens och sexualitetens anatomi och fysiologi

"Om du har svårt att föreställa dig hur dina könsorgan ser ut, kan du tänka dig dem som välkända föremål. Föreställ dig din vagina som papprullen inuti en toalettpappersrulle men med sidorna hoptryckta. In i den i rät vinkel sticker ett päron ner i ungefär en tredjedel av vaginas djup. Det är cervix. Resten av päronet är uterus. Från var sida av päronet utgår ett par korta bitar telefonsladd (äggledarna), som slutar vid var sin oskalad mandel (äggstockarna)." (Våra kroppar våra jag, 1975)


trivial lördag

Klockan är 01:45 och vi har spelat TP i ett antal timmar: jag kan varken historia eller geografi, bara Rysslandsfrågor och det var just en sådan fråga som gjorde att mitt lag vann. Vi som fått alla omöjliga puckade frågor om årtal och veckodagar och snigelslem och Fritjof Piraten och hans moster.

vice is ice

Jag kan knappt röra huvudet och mellangärdet krampar. För många öl och något sötsliskigt vid tretiden, första mensdagen. Släpade mig upp för att svälja två Ipren. Snart måste jag ta mig över till mamma och hjälpa henne fixa en middagsbjudning för tio pers. Festen på Modernista igår var lyckad: träffade många jag känner och fick prata ut lite om skrivångest och dylikt. Sedan tog jag en taxi till Vice-festen på Münchenbryggeriet. Det tog ca en halvtimme att hitta mina vänner bland alla rejvklädda tjugonånting. Sedan försvann timmarna av dans och öl. Ännu en taxi hem, sent. Blev attraherad av chauffören, en dvärgliknande liten man av okänt ursprung som svor högt åt sin taxameter.

hits